Zagreb u ponoć

Zagreb po noći

Zagreb. Vaš grad. Mnogi kažu i jedan od najsigurnijih gradova u Europi. Potpuno su u krivu. Vi ste jedni od šačice ljudi koja zna da Zagreb leži na nekoliko mističnih linija, “ley lines”, koje se presjecaju ispod drevnog Medvedgrada. Znate da noću ovaj grad postaje lovište zla, gdje natprirodna stvorenja vrebaju u sjenama. To znanje je dar, ali i teret. Na vama je da zadržite to znanje tajnom od nedužnih građana metropole, i zaštitite ih od sile tame.

U kampanji otvorenog stola “Zagreb u ponoć” preuzimate uloge stanovnika ovog grada. Grada gdje se na jednoj kavi sjedi satima, po mogućnosti tijekom radnih sati. Gdje se za dobiti dobar posao ili pregled u bolnici često traži veza viška. Gdje vlakovi nikad ne kreću na vrijeme. Ali vi ste posebni - vaše sposobnosti omogućavaju vam da se baš vi nađete na bojišnici protiv zlih i natprirodnih stvorenja. Vi ste čuvari koje stoje na zidićima ispred lokalne trgovine.

U svakoj iteraciji “Zagreba u ponoć” suočavati ćete se s jednom natprirodnom prijetnjom Zagrebu, u maniri serija poput Supernatural, Buffy the Vampire Slayer, ili (kasnije sezone) X-Files. Likovi istih igrača mogu, ali ne moraju, biti prenašani između prijetnji. Isto tako, zbog otvorene prirode kampanje, različiti igrači mogu prisustvovati različitim sessionima.

Sustav

“Zagreb u ponoć” igrat će se u sustavu Monster of the Week, baziranom na Powered by the Apocalypse (PbtA) mehanikama. U kampanji, igrači će imati izbor između svih 14 Playbookova, ili vrsta likova. Jednom kada je jedan Playbook odabran, biti će nedostupan ostalim igračima, osim ako se taj lik umirovi (na miran ili manje miran način).