Ona Druga Grupa

Što radimo?

Ona Druga Grupa organizira igranje TTRPG igara u Zagrebu, u redovitom terminu. Kod nas možete isprobati neki novi sustav, vidjeti kako drugi igraju, stjecati nova poznanstva ili obnavljati stara, te dobiti uvid u širok spektar igara koje se danas igraju. Igramo se svaka dva tjedna, a najnoviju ponudu igara, kao i vrijeme održavanja, pogledajte na naslovnoj stranici! 

Ako nas poželite lajkati i pratiti najnovije obavijesti, posjetite našu Facebook stranicu, a odnedavno imamo i službeni ODG podcast zvan ODGcast.

I na našem Discord serveru objavljujemo sve obavijesti, ali i omogućavamo prijateljski razgovor sa svim članovima, pa skoknite i tamo. 

Na ovoj stranici su aktualne liste budućih događaja i igara, a također možete pristupiti i našem blogu sa RPG tematikom. (Pssst, ako ste i vi budući pisac, prihvaćamo prijave za blog članke

Već se preko 200 ljudi okušalo u igranju 50 različitih sustava u više od 300 raznovrsnih igara! Mnogi su upoznali nove sustave, stekli nove prijatelje i uživali u nama najdražem hobiju. Imat ćete priliku isprobati sve vrste igara i žanrova, a igramo ih na ove načine:

  • One-shot je avantura koju možete započeti i završiti u jednom igranju od 4h. Ovakav format je okosnica ODG gejmova jer s njime isprobavamo nove igre, ili dolazimo na jednokratno zabavno druženje i igranje već poznatog RPG-a. Također, one-shot je izvrsna prilika da netko tko je dosada bio samo igrač, proba kako je to preuzeti GM palicu!
  • Mini serijal je naziv za avanturu koja se sastoji od nekoliko sessiona. Većinom se radi od dva ili tri sessiona, gdje isti igrači, i njihovi likovi, odigraju malo kompleksniju priču. Na mini serijalu imate priliku dublje zaroniti u setting i isprobati više mehanika samog sustava.
  • Open table kampanja ili skraćeno OTK je serija avantura koje se igraju u istom setting. Iako je svaka avantura zasebni ONE-SHOT, one sadržajno čine jednu veliku priču. OTK ne zahtjeva da uvijek isti igrači ili isti likovi sudjeluju u priči, ali vam nudi mogućnost da onda kada se odlučite doći vaš lik čeka spreman za nastavak pustolovine! Ili možete uzeti novog lika i isprobati razne rase i klase koje RPG u kojem se igra OTK nudi! Najdugovječniji primjer OTK je Legija; serijal avantura gdje igrači preuzimaju uloge legionara Legije Stranog i brane Francusku od raznih fantastičnih i nadnaravnih prijetnji!

Kako možeš zaigrati?

Kada na naslovnoj stranici vidiš neku igru koja ti se sviđa, klikni na nju za više informacija. Nakon što se odlučiš na koju od ponuđenih igara želiš doći prijavi se istoimenim gumbom, no nemoj zaboravit napravit korisnički račun prije! Na opisu igre piše u koje se vrijeme igra, na kojoj lokaciji i razni detalji oko same igre.