Prizivatelji: Nova generacija

prizivatelji naslovna slika

Odabrani ste. Jedni od rijetkih, jedinstveno daroviti. Imate čast pohađati skrivenu akademiju kako biste postali prizivatelji. Zajedno s ostalim polaznicima naučit ćete kako prizvati i ovladati animusima, čudovištima iz nezamislive dimenzije. Svaki učenik stvorit će vezu sa svojim odabranim animusom koju može samo smrt raskinuti. Tijekom šest godina na akademiji, od vaše 12. godine nadalje, i učit ćete o povijesti, magiji, znanostima, strategiji i svim ostalim područjima važnim za budućeg prizivatelja u službi Njenog carstva.

U ovoj otvorenoj kampanji igrači će igrati učenike sakrivene akademije u fantastičnom svijetu koji je tehnološki otprilike na razini ranog modernog doba našeg svijeta. Svatko će imati po jednog lika s kojim može doći igrati na bilo koju sesiju. Vrijeme unutar igre uvijek će ići naprijed kroz školske godine, a samim time će rasti i leveli likova, stoga ako se pridružite naknadno bit ćete iste razine kao i svi ostali te se smatra da je vaš lik bio u školi od početka. Protok vremena na početku će biti ubrzan, a kasnije će se usporiti, pa će prvotne školske godine biti kraće, a kasnije puno duže.

Svijet

Svijet u kojem se igra odvija sastoji se od oceana nemjerljive širine prepunog otoka svih oblika i veličina. Najveće poznato carstvo je Carstvo ljudi kojim vlada Vječna kraljica i obuhvaća desetke tisuća otoka prepunih raznih kultura i običaja. Susjedi carstva su brojni i šaroliki, a takvi su im i međusobni odnosi. Zbog veličine svijeta ratovi, pravi ratovi, su rijetki jer većina njih završi prije nego vijest o početku uopće stigne do kraljice. Za najvažnije putnike i vijesti koristi se putovanje kroz sjene, opasan način prelaska oceana. 

Skrivena akademija nalazi se na otoku Nusquam, duboko u zaljevu Barathron. Polaznici provode većinu svog vremena na samom otoku, u samoj akademiji na predavanjima i van nje, po specijaliziranim lokacijama za posebne nauke. Svaki od učenika predstavlja jedan od četiri razreda koji određuju ugrubu na što se njihovo učenje fokusira, što ih stavlja i u zasebne dormitorije. Ti dormitoriji nekoć su bili namijenjeni za ratne postrojbe i sadašnji učenici preuzeli su životinje s grbova na dormitorijima kao svoje predstavnike - Lisica, vrana, mačka, pas.

Sustav, klase, pravila

Prizivatelji će se igrati u sustavu Worlds Without Number od Sine Nomine Publishing (tj. RPG dizajnera Kevina Crawforda). Na izbor su sve klase (Expert, Mage, Warrior, Adventurer), što uključuje sve kombinacije Adventurer i sve vrste magije Mage-a. Izbor jedne od četiri klase odrediti će u koji od četiri razreda ide lik, što ne utječe mehanički niti ograničava igrača da ide na sesije.

Detaljnije informacije oko izrade lika možete pročitati na slijedećem linku: https://drive.google.com/file/d/1uKu1KoFe0CFqtD38XKLOP7zuRed1dray/view?usp=sharing

i na discord serveru ODG-a ako upišete u taverni "/animus" (bez navodnika).