Lugareva kuća

Popunjeno 4/4 mjesta

Towards the Forest Cabin

U Bryn Shanderu, najvećem mjestu u Dolu ledenog vjetra, pustolovi se obično okupljaju u krčmi Kod veselog jetija. Nakon tri runde medovine, Copper Knobberknocker, gnomovski akolit Lathandera, boga zore i ponovnog rađanja, zamolio je vašu družinu da odnese hranu i potrepštine njegovom prijatelju Macreadusu, koji provodi meteorološka istraživanja u staroj šumarskoj brvnari u divljini u okolici Bryn Shandera. Zvuči kao sasvim jednostavna misija, što bi moglo poći po krivu?

DOL LEDENOG VJETRA
Na dalekom sjeveru, u Dolu ledenog vjetra (Icewind Dale), onkraj Kralježnice svijeta (Spine of the World), život je surov i opasan. Stanovnici isturenih naselja, okupljenih u savez Deset varoši (Ten Towns), preživljavaju u stalnom mraku, uzrokovanom Vječnim injem (Everlasting Rime), moćnom kletvom što ju je božica hladnoće Auril, poznata kao Studen-djeva (Frostmaiden), bacila prije gotovo deset godina.

CRNA BRVNARA
Vaša družina uputila se prema crnoj brvnari u kojoj obitava Macreadus kako bi dostavila hranu i potrepštine koje mu šalje Copper Knobberknocker, gnomovski akolit iz Bryn Shandera.

Mudrac Macreadus, vjerni štovatelj Lathandera, boga zore i ponovnoga rađanja, prije šest mjeseci utaborio se u ovome starom lugarskom skloništu  kako bi izradio posebnu čarobnu napravu koja bi trebala otkloniti Aurilinu kletvu vječne zime.
 

Napomene

Igrači će odabrati nekog od ponuđenih prethodno pripremljenih likova četvrte razine. Poželjno je osnovno poznavanje sustava, no i noviji igrači su svakako dobrodošli. Priča uključuje istraživanje i rješavanja zagonetki, a nenadani susreti u kojima će se se trebati boriti, svakako nisu isključeni. Snalažljivost može družinu izvući čak i iz naizgled beznadne situacije. Kada se čini da je svemu konac, možda prava pustolovina tek počinje.
 

Prijave se otvaraju

GM: Polykleitos
Igrača: 4