Portret Mrtve Ljubavi

Popunjeno 4/4 mjesta

Portret Mrtve Ljubavi

Abydos

Abydos - zaboravljena nekropola. Heretična enklava lazaritske vjere, grad izgrađen na otoku usred jezera koje je iskrižano i izbrisano iz svih zemljopisnih karti Ytarrie. Mjesto gdje mrtvi hodaju uz žive a njive oru horde kostura, hraneći one koji dišu - žitelje i stanovnike Abydosa.

Red i mir u gradu čuva Gavranska straža, elitna postrojba bojnih čarobnica koje vladaju umijećem nekromancije, te uz pomoć nekolicine cehova, lazaritske crkve i sjevernjačke garde čivaju red i mir u gradu.

Nešto je uznemirilo taj red i mir. Moćni magistrat pozvao je Gavranice u pomoć. Sumnja se na zločin, jer je njegova žena, inače vrhunska slikarica, nestala. Je li Gavranska straža u stanju pronaći nestalu umjetnicu u mrtvilu nekropole?

Notes

Igra se vodi u GURPS-u, sistemu široko poznatom po adaptabilnosti u razne žanrove, priče i fandove. Ovoga puta radnja se odvija u Abydosu, domaćem fantasy settingom izdanim za GURPS pod nazivom Banestorm, gdje je fantastični svijet vilenjaka i patuljaka kroz godine doživio nasumične oluje koje su donijele ljude iz srednjovjekovne Europe i Azije.

GURPS je "point-buy" sistem, što dozvoljava široko detaljiziranje lika do najsitnijih detalja. Fokus igre je na prikazu istraživanja zločina u fantasy settingu, ne na prolasku kroz tamnice i borbi.

Max. broj igrača je 4, s time da likova ima 6. Od tih 6, dva lika su "must-have" likovi, odnosni igrači koji ih igraju moraju biti prisutni na svim sessionima Portreta. Ta dva lika su pripadnice Gavranske straže, dok su ostali likovi iz raznih zanimanja i zvanja, naći će se svašta za svakoga.

GM: Ragelance
Igrača: 4
Sustav: GURPS
X