Rat za Paradajz

Popunjeno 4/4 mjesta

bake

 

Draga djeco,

 

Dok sjedim na svojoj stolici na verandi, s pogledom na ono što je nekada bio moj ponos i radost - MOJ VRT, ne mogu se ne osjećati duboko tužnom. Moram vam priznati da me je osjećaj tuge obuzeo kad sam jutros, dok sam išla provjeriti svoje cvjetne gredice, otkrila prizor koji mi je slomio srce.

Moj vrt, koji je nekoć bio raj za oči i dušu, sada izgleda kao da je prošao kroz pravu oluju. Cvjetovi su povijeni i izgubili su svoju nekadašnju svježinu, kao da ih je krava prožvakala. Grmovi ruža su ogoljeni i ne blistaju više svojim predivnim cvjetovima. Moje rajčice, koje su nekada bile sočne i crvene, sada su se sasušile i izgledaju kao da su pretrpjele napad divljih zečeva. Ne zaboravimo ni na moje tikvice! Nekada su rasle veličanstveno, a sada su se smanjile na nekakve nespretne prutove.

No, nisam jedina koja se suočila s ovim strašnim problemom. Pozvala sam svoje prijateljice Sunčicu, Cvitu i Katicu da dođu i pogledaju što se događa s njihovim vrtovima. Ispostavilo se da su i njihovi vrtovi pretrpjeli istu sudbinu - cvjetovi su im uvenuli, a povrće je u lošem stanju!

Odlučile smo se udružiti i riješiti ovu misterioznu pojavu zajedno. Sjedile smo na mojoj verandi, ispijajući Cvitin čaj i razmišljajući o tome kako da krenemo u akciju.

Tada mi je palo na pamet nešto što mi je djelovalo smiješno i pomalo neobično, ali istovremeno i možda genijalno. Uzela sam svoju staru sjekiru koja je stajala uz zid i skupljala prašinu, a Sunčica je izvadila zadnje mrkve iz vrta za municiju. Cvita je uzela svoju mokicu i krenula pripremati razne napitke koji će nam dobro doći u riješavanju misterija i dodala je Katici njene rukavice za vrt. Smijale smo se samim pomisli na to kako ćemo se, bake s oruđima u rukama, uputiti u rat za paradajze.

Možda se radi o nekom čudnom korijenju, ludim divljim zečevima ili čak nečemu još neobičnijem. Ali jedno je sigurno, draga djeco, mi bakice nismo spremne dopustiti da nam netko ili nešto uništi naše vrtne oaze. Neće nam nitko dirati naše mrkvice i ruzice!

 

S ljubavlju,

Vaša baka Ljubica

 


 

U ovoj avanturi, igrači će preuzeti uloge hrabrih bakica koje su odlučile uzeti stvar u svoje ruke i spasiti njihove vrtove. Vaša zajednička ljubav prema vrtlarstvu i hrabrost koja se rađa iz dubokog prijateljstva vodit će vas kroz niz izazova. Dok kopate po tlu, tragate za znakovima i razgovarate s lokalnim stanovnicima, otkrit ćete duboke tajne koje čine srž ovog misterija.

 

Prijave se otvaraju

GM: enica.pjenica
Igrača: 4
X