ODGcast, epizoda 19 - Frakcije

ODGcast

Hola, danas smo s vama i pričamo o veoma važnoj temi - frakcije. To je riječ koja zapravo znači nešto drugo, ali ju mi koristimo na određen način, kao i mnogi drugi u ovom hobiju. Frakcije su veoma važne i mogao bih pričati o njima satima, no epizoda traje samo 30-ak minuta. Zato ću ovdje poslagat nekoliko zgodnih primjera iz meni dragih igara.

Blades in the Dark

BitD knjiga GM-u daje kao dobro početnu točku sljedeću situaciju:

Stranica 204, Starting the Game poglavlje

Ovaj kratki opis početne situacije dobar je primjer kako lako uz pomoć frakcija stvoriti dramu i omogućiti igračima da lako očitaju zbivanja, te stvore planove koji će potaknuti radnju. Dvije frakcije (+ igrači) zaratile su, postoji prilika ići u rat, zavaditi dvije strane, otkriti ubojicu, lagati, varati, napraviti duplu prevaru, itd.

Esoteric Enterprises

Ova igra ima veoma zanimljiv način stvaranja mračnog svijeta podzemlja, kriminala i magije koji su okosnica igre. Kroz razne tablice, malo crtanja i mašte dobit ćete živući svijet u kojem se zakuhtavaju svakakvi scenariji i koji samo čeka da nekoliko igrača uđe u njega i poremeti sve.

 

Spomenuto:

Kao i uvijek, posjetite nas na našoj internetskoj stranici ODG-a i pridružite se ovoj i drugim raspravama na našem Discord serveru.

Isto tako, uhvatite ovaj podcast i na Spotifyu. (Ako nas želite uloviti i na kakvoj drugoj lokaciji, bacite komentar [koji ćemo mi uhvatiti] i navedite željenu platformu)

 

"Almost in F" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 4.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Napisao: danijel
Objavljeno: 13. 6. 2023. 13:02

Zatvaramo ofišl igranje do 9.mj i idemo na ljetnu pauzu!
ALI! ...

A ako se tek sad susrećete s pojmom ODGcast - blago vama! Imate cijelu prvu sezonu za preslušati, otići na forum i biti general nakon bitke!

Blorb, ljudi! Kako ste? I mi smo dobro.

Nego, na ovoj zadnjoj epizodi sezone pričamo o blorb principu i kako je blorb suprotan od kvantuma.