Remnants of Wrath

Remnants of Wrath

Crvena knjiga Zapadne pokrajine, koju su napisali hobiti iz Shirea, opisuje događaje oko Jednog Prstena i njegovog uništenja, te rata protiv Saurona na kraju Trećega doba.

Knjiga, međutim, ne spominje istovremena zbivanja na sjeveru Međuzemlja, gdje se skrivalo veliko zlo koje potječe još iz Prvoga doba, kada su se narodi Belerianda borili protiv prvog gospodara mraka, Morgotha. On je tada bio poražen, a u tom ratu cijeli Beleriand je bio uništen. Međutim, neki Morgothovi podanici su pobjegli na istok i skrivali se tisućljećima, čekajući priliku da ponovo služe silama tame.

Ovo je priča o jednom takvom zlu i herojima koji su žrtvovali sve da ga spriječe.

Remnants of Wrath je šestodjelna open-table kampanja koja će se na ODG igrati od veljače, po pravilima Adventures in Middle Earth.

----------

Remnants of Wrath je open-table kampanja od šest avantura u Tolkienovom Middle-Earth settingu. Radnja počinje ubrzo nakon događaja opisanih u Hobitu, 2947. godine Trećega doba, šest godina nakon smrti zmaja Smauga i Bitke pet vojski.

Kampanja se igra po pravilima Adventures in Middle-Earth, koja su nadogradnja na D&D 5e Basic Rules, s drugačijim klasama i rasama te još nekim dodatnim pravilima koje doprinose osjećaju sudjelovanja u pustolovinama sličnima onima opisanima u
Hobitu i Gospodaru prstenova.

Kampanja se sastoji od šest epizoda (scenarija), svaki u trajanju od jednog ili dva sessiona. Avanture se mogu igrati samostalno, ali događaji u svakoj epizodi će direktno utjecati na situaciju koju će igrači zateći u sljedećoj epizodi. Za svaku pojedinu epizodu može se prijaviti bilo tko, kao i inače na ODG-u. Na početku sessiona svaki igrač će izabrati jedan od prethodno napravljenih likova. Igrači koji su igrali neku od prethodnih epizoda moći će igrati s istim likom s kojim
su igrali prije. Kad jedan igrač izabere nekog lika, jedino će on moći igrati ubuduće s tim likom. 

Svi likovi počinju na trećem levelu i napreduju po sljedećim pravilima:

  • Ako lik sudjeluje u avanturi, dobije 4 advancement pointa.
  • Ako lik ne sudjeluje u avanturi, dobije 2 advancement pointa.
  • Svaki put kad jedan lik skupi 5 advancement pointova, prelazi na sljedeći level.