Eonpact Keepers

A human, an elf and loxodon on a street in a rainy Ravnica

Koncept

Godina je 20 EC (Eonas Concordant). Dva su desetljeća prošla otkako je Ravnica ušla u novu eru, bivajući spašena od masivne invazije. Svijet koji je opetovano stradavao kroz beskonačne iteracije jednog te istog napada napokon se nalazi u balansu. Ravnica je danas opet svijet sačinjen od jednog masivnog grada, podijeljenog u deset distrikata. Svaki distrikt je specifičan sam za sebe, ima svoju povijest i zasebnu kulturu, no većina radnje ove igre odvija se u centralnom - desetom distriktu. 

Ravnica nema vladare u klasičnom obliku te riječi. Samim svijetom upravljaju cehovi, njih deset, te svaki zaseban ceh vodi određenu riječ u pojedinom aspektu. No pravi balans na Ravnici čuva Eonski pakt. Njegovi Čuvari predvođeni su sa troje velikih heroja Ravničanske povijesti - Lillom Vesk, Callei od Izlazećeg Sunca te Lavinijom Centurios. Pod njihovim vodstvom su tako Čuvari Eonskog Pakta i nastali.

Čuvari Eonskog pakta dolaze iz svih deset cehova Ravnice, te zajedničkim snagama se bore protiv što vanjskih, to unutarnjih prijetnji Ravnici. Zadatak Čuvara je održavati balans - kad se čini da jedan ceh uzima previše maha i dozvoljava si ono što ne bi smio - Čuvari se upliću i rješavaju problem. Upravo Vi ste jedni od novopridošlih čuvara. Posla ima. Balans se mora održati. 

Namjera

Igrači će preuzimati uloge čuvara koji rade za instituciju po imenu Čuvari Eonskog Pakta (ČEP). Njihovi zadaci su istraživanje potencijalnih prijetnji, sakupljanje informacija o istome, te naposljetku njihovo otklanjanje. 

Likovi će se prijavljivati na dostupne misije, te kada se sakupi dovoljan broj ljudi, formirat će se tim kojemu je zadatak što više istražiti o potencijalnoj prijetnji, te ako su u mogućnosti, razriješiti misterij i tako se boriti za boljitak Ravnice.

Ugođaj

Ugođaj igre uvelike je fokusiran na istraživanje misterija kroz detektivski posao. Posao će tako uključivati misije koje su jednog ili više od sljedećih glavnih karaktera: Diplomacija, detektivski zadaci, istraživanje nepoznatog, kopanje po zaboravljenoj povijesti, misteriji i tajne. Od ostalih tema koje se mogu pojaviti su uključne borbe protiv prijetnji, akumulacija resursa potrebnih za daljnji progres Čuvara te preživljavanje u opasnim dijelovima svijeta, no te tematike će biti rjeđe zastupljene nego prethodno navedene glavne. 

Tematika

Misteriji, tajne, istrage i lov za zlikovcima će tako obilježavati većinu, ako ne i sve avanture koje će se odigravati.  Unutar tih avantura bit će moguće istražiti svijet, upoznati se sa njegovom povijesti te otkrivati zakulisne (i ne tako zakulisne) igre koje su bile i biti će oduvijek prisutne u Ravnici. 

Prilikom svake avanture Dungeon Master će ponuditi sistem Lines and Veils, preko kojeg će nepodobne teme imati manju učestalost, odnosno biti će kompletno eliminirane iz avanture. X-cards će isto tako biti korišteni za slučaj da se na licu mjesta prilikom igranja odvije nešto s čime bilo koja od osoba za stolom ima problem, odnosno, nije joj ugodno prilikom igre.

Igranje

Čuvari Eonskog Pakta (ČEP) je zamišljen kao OTK (Open-Table Kampanja) unutar programa ODG-a (One Druge Grupe). Igra se u 5. ediciji Dungeons and Dragons, i to s likovima 6. razine. 

Za sudjelovanje u igri potrebno je donekle poznavati sistem i koncept TTRPG-ova, no prethodno znanje o 5e DND ili o settingu Ravnice nije potrebno. Likove igrači mogu sami slagati ako žele, uz smjernice Dungeon Mastera, ili se može preuzeti jedan od nekoliko ponuđenih pregeneriranih likova. 

Učestalost igre bi trebala biti otprilike jedan do dva puta mjesečno, ovisno o raspoloživosti Dungeon Mastera. Igre su zamišljene kao 4-satne avanture. Prije svake igre, Dungeon Master će ponuditi hookove za nekoliko avantura. Prijavljeni igrači će iskazati svoje preference oko željene avanture, te će se na terminima organiziranima u ODG-u odigrati i avantura. 

Upute za izgradu lika su na sljedećoj poveznici.

Na discordu, u taverni upišite "/eonpact" da vam se otključa kanal za dogovore.

U ponudi će biti i nekoliko pregeneriranih likova.