Radost ekstradimenzionalnih prostora

Popunjeno 4/4 mjesta

Wizard's Study Room

Maragzad je maleno lučko i ribarsko mjesto na Obali mačeva (Sword Coast), južno od čuvene knjižnice Candlekeep i sjeverno od Oblačnih visova Amna (Cloud Peaks of Amn).

Podmukla i nepoznata pošast širi se već više od dva tjedna Maragzadom. Ovoj gadnoj bolesti su već podlegli i stari i mladi, bogati i ubogi. Najpoznatija žrtva ove bolesti je Amani Gayyid, slavna kapetanica koja je nakon što je prestala ploviti postala dobročiniteljica grada i skupila pozamašnu zbirku knjiga.

Časna majka Nosmal, stara predstojnica svetišta Valkura, boga zaštitnika pomoraca, zaključila je kako ovo nije kazna bogova, već da se radi o arkanoj boleštini. 

Stari prijatelj vaše družine, mag i učenjak Matreous, inače stručnjak za kletve, prije pet dana otputovao je u Candlekeep, najveću i najslavniju biblioteku u cijelome Faerûnu, kako bi pronašao lijek za bolest koja je pogodila vaše mjesto.

Časna majka Nosmal zabrinuta je što se Matreous još nije vratio, te preklinje vašu družinu da otputuje u Candlekeep potražiti starog prijatelja i lijek za boleštinu.

Napomene

Igrači biraju jednog od ponuđenih unaprijed pripremljenih likova 3. razine. Igra pretpostavlja poznavanje nekih osnovnih pravila sustava, no novi igrači su svakako dobrodošli. Priča uključuje kombinaciju istraživanja, borbe s neobičnim suparnicima, socijalne interakcije i rješavanje zagonetki.

Prijave se otvaraju

GM: Polykleitos
Igrača: 4